SAKSIKAN VIDEO INI
TERLEBIH DAHULU &
KAMI PERCAYA ANDA
PASTI TERUJA 
UNTUK MENDAPATKANNYA

SEKARANG JUGA !!

 

 

 

SEJARAH
PENAPIS AIR RX-WATER

Rx-Water adalah satu-satunya Sistem Perawatan Air yang dicipta oleh doktor pakar Islam iaitu Prof Dato Dr. Noordin Darus yang mendapat ilham dari Ilahi semasa sedang bergelut dengan Kanser Darah, Lymphoma yang dideritainya pada tahun 2001 dulu. Malah beliau diberitahu yang beliau hanya ada dalam 3 ke 4 bulan sahaja untuk hidup. Setelah banyak berdoa, bermunajat dan memohon petunjuk dari Allah, beliau diberi ilham oleh Allah tentang satu jenis unsur tanah liat dan perantaraan air yang beliau kaji, cari dan dapatkan bahan tersebut. Semuanya seakan dipermudahkan untuk beliau.

Kemudian beliau buat ‘prototaip’ sendiri di rumahnya untuk kegunaannya sendiri. Setelah diminum, beliau seakan-akan kenal rasa air tersebut walaupun belum pernah meminumnya sebelum itu. Beliau telah dapat ‘recover’ dengan cepat sekali sehingga memeranjatkan seluruh ‘warga’ Hospital Universiti tempat beliau dirawat. 

Setelah sembuh, beliau rasa bertanggungjawab untuk membantu umat Islam lain dengan penemuan beliau. Semasa mencipta sistem ini, beliau telah membongkarkan bahawa bahan Seramik banyak diperbuat dari tulang, namun beliau bertungkus lumus mencari bahan suci iaitu seramik yang diperbuat dari Batu Seramik asli yang bermutu tinggi. Bahan tanah liat yang ditemukan oleh Dr.Noordin ini terdapat pada kartrij No 4. (Rx-Water mempunyai 4 kartrij sahaja tetapi mempunyai 12 tahap saringan). Dr. Noordin tidak mahu menurut taktik pengeluar penapis lain yang sampai 6 atau 7 kartrij supaya pengguna perlu sering tukar dan dengan itu mereka sentiasa ada repeat sales. 

Yang peliknya pula, air Rx-Water yang keluar dari kartrij ke 4 ini mempunyai semacam satu medan gelombang Tenaga. Medan Tenaga ini apabila masuk ke dalam tubuh kita rupa-rupanya boleh membangkitkan (rejuvenateSelf Healing sel-sel tubuh kita iaitu Sistem penyembuhan semulajadi tubuh dan beliau yakin tenaga ini adalah antara sebab utama mengapa beliau boleh sembuh. 


Inilah Anugerah Ilahi kepada sesiapa sahaja yang Ia izinkan.

 

15 SEBAB
PENAPIS AIR
RX-WATER OZON

HARUS MENJADI

PILIHAN ANDA

 

1) Inovasi Seorang Doktor Perubatan Islam &
Bekas Pesakit Kanser

Ramai yang tidak menyedari bahawa banyak jenama penapis air yang berada dipasaran sebenarnya mempunyai sistem dan teknologi yang sama. Dimana syarikat pengedar hanya meminta pihak pengilang menukar jenama, bentuk dan warnanya sahaja. Ini menunjukkan syarikat pengedar tidak melakukan penyelidikan mereka sendiri bagi menghasilkan satu sistem penapis air yang berkualiti, sebaliknya ia lebih bermatlamat untuk memenuhi permintaan pasaran sahaja.

Apa yang menghairankan, walaupun anda dapati sistem dan teknologi yang diguna-pakai adalah sama sahaja dengan beberapa jenama lain, tetapi ada sesetengah pengedar yang mendakwa ‘kononnya’ mesin tersebut menggunakan teknologi dari luar negara serta kemampuan mesin mereka juga lebih hebat berbanding jenama yang lain.

Sebelum anda ‘tertipu’bandingkanlah terlebih dahulu sistem, teknologi serta kartrij yang digunakan. Dari sini anda mampu mengenal-pasti samada mesin penapis air tersebut ‘klon’ ataupun ianya benar-benar hasil daripada penyelidikan syarikat pengedar. Selain itu, mintalah Sijil Pengesahan daripada pihak penjual bagi membuktikan mesin penapis tersebut memang mampu menghasilkan Air Bermineral dan bukannya RO Water semata-mata.

Bagi produk penapis air lain, tujuan penciptaannya hanyalah untuk mendapatkan air yang bersih serta bagi memenuhi kehendak pasaran, dan ia bukan untuk direka bagi tujuan perubatan (Terapi Air). 

Ketika Dr Noordin menjalani rawatan kanser, air yang berbeza mampu memberikan tindak balas berbeza terhadap tubuh badannya. Kalau minum ‘air masak’ sahaja, beliau lebih mudah berasa sakit dan mual selepas menjalani rawatan kimoterapi. Tetapi kalau minum air seperti air zam-zam, reaksinya positif.

Daripada reaksi ini, beliau semakin teruja untuk meneroka teknologi penapis air. Dengan penyelidikan sendiri serta sedikit modal dari simpanan, beliau mula mengeluarkan prototaip sistem penapisan air yang mengaplikasikan teknologi dan teknik yang bersesuaian dengan falsafah beliau.

Cukup menarik sekali, apabila dirinya mendapat reaksi positif terhadap air yang dihasilkan oleh mesin prototaip tersebut. 

Maka dari situlah bermulanya produk Rx-Water. Inilah keunikkan Rx-Water yang tidak terdapat pada mana-mana sistem penapis air lain yang ada dipasaran.

Inilah perbezaan utama Penapis Air Rx-Water kerana Dr Noordin sendiri yang menguji produk air yang beliau hasilkan keatas diri beliau sendiri dan selepas mendapat reaksi positif tahap kesihatan keatas tubuh beliau dimana penyakit kanser darah yang beliau hidapi itu berkurangan dan doktor pakar mengesahkan yang beliau bebas kanser, akhirnya barulah beliau memasarkan penapis air atas jenama “RX-WATER”.

  kenali DND (2)

 

black line

 

2) Idea Tercetus Adalah Hidayah Dari Allah
Daripada Musibah Penyakit Kanser Darah T
ahap 4

Beliau digelar ‘Blood Cancer Survivor’ yang terkenal di Malaysia & Asia Tenggara. Beliau menggunakan teknik Rawatan Air Hidup Berpenawar dengan cara Terapi MiFiRo (Minda/Fizikal/Rohani) untuk sembuh dari Kanser sepenuhnya pada tahun 2002 sehingga kini.

 

dr-nordin2

 

kulit buku

Foto tersebut adalah merupakan kulit buku di salah sebuah kedai buku terkemuka di Singapura (berharga S$25). Buku ini mengumpulkan individu-individu dari seluruh dunia yang menghidapi penyakit Kanser yang kronik tetapi telah sembuh sepenuhnya dengan menggunakan kaedah “Self-Help Strategies”, “Pemakanan dan Diet Khusus”, “Terapi Minda Dengan Meditasi”, “Mind Mastery”, “Holistic Approach” dan lain-lain. Mereka semuanya telah membuktikan bahawa rawatan Chemoterapy & Radioterapi bukanlah semata-mata cara yang ada untuk memenangi pertarungan dengan Kanser walaupun pada tahap yang teruk. Malah, kaedah rawatan Barat ini, lebih mendatangkan bahaya pada tubuh dan sebenarnya menimbulkan ‘keengganan’ sistem semulajadi tubuh untuk bangun dan menentang sendiri sel-sel Kanser tersebut.

Salah seorang dari mereka yang diceritakan di dalam buku ini ialah Dr. Noordin Darus. Ia menceritakan tentang penemuan hebat seorang Doktor perubatan dari Malaysia ini yang lebih dikenali sebagai Doktor Sukan dan juga seorang Cancer Survivor yang menjadi penawar kepada sejumlah besar pesakit-pesakit Kanser di Negara ini.

Penulis buku ini, Betty L. Khoo Kingsley telah menceritakan dengan panjang lebar tentang kisah Dr. Noordin dan penemuan beliau di dalam buku ini. Cuba bayangkan buku yang setebal 336 muka ini langsung tidak menyebutkan apa-apa produk pun yang ada di luar sana melainkan satu produk sahaja iaitu Rx-Water. Di dalam Chapter 8 buku tersebut yang berbunyi ‘Cancer & Water’ – Why Cancer Patients Desperately Need ‘Pure’ water?

Beliau menyatakan “ While I do not believe in endorsing any product, however, I think we should recognize Malaysian Doctor & Sports Medicine Specialist Dr. Noordin Darus’s contribution to purify and enliven polluted tap water. His suffering & suspicion regarding tap water motivated Dr. Noordin to embark on a personal mission to study and source other forms of therapy that would work best for him and others. The result of his R & D is Rx-Water, described as a unique water purification system that is said to “enhance the Aura of a person who drinks it”. It is called Rx-Water Aura healing System.

 

buku dr singapura

 

Inilah antara pengiktirafan dari luar Negara kepada inovasi & penemuan Dr. Noordin ini yang mana kita semua perlu syukuri. YB Prof. Dato Dr. Noordin Darus telah buat ‘part’ beliau untuk menolong masyarakat dengan penemuan hebat ini. Kini tibalah masanya kita pula menyambung ikatan ‘white ribbon’ ini ke seluruh dunia.

 

black line

 

3) Dihasilkan Dengan Teras Yang
Bercirikan Air Zam-Zam

(Air zam-zam sebagai “Bench Mark” dalam merekacipta Penapis Air Rx-Water)

Air Zam-Zam juga merupakan makanan yang mengenyangkan. Ini memang terbukti terutama bagi individu yang menunaikan umrah dan haji. Walaupun mereka tidak menjamu sebarang makanan tetapi dengan hanya meminum Air Zam-Zam sahaja, ia dapat membuatkan mereka kenyang. Air Zam-Zam juga sering digunakan sebagai terapi perubatan bagi merawat pelbagai jenis penyakit serta mampu memberikan tenaga tambahan kepada peminumnya.

Apa yang menariknya kandungan mineral yang terdapat didalam Air Zam-Zam juga dapat melenyapkan dakwaan sesetengah individu yang mengatakan bahawa tubuh manusia tidak memerlukan mineral yang terdapat dalam air minuman (seperti sistem penapis Air R.O. yang tiada bermineral), tetapi cukuplah hanya daripada mineral dan zat yang dibekalkan oleh makanan yang anda makan setiap hari sahaja.

Ingin kami TEGASKAN disini bahawa RX-WATER adalah jenis AIR BERMINERAL dan pH yang direkod adalah >8.0 (tested by SIRIM QAS International Sdn Bhd). Untuk pengetahuan anda, Prof. Dato Dr. Noordin Darus menggunakan AIR ZAM-ZAM sebagai“Bench Mark” dalam merekacipta Penapis Air Rx-Water kerana beliau sihat berpunca daripada Air Zam-Zam yang diminumnya semasa beliau menerima rawatan kimoterapi akibat Kanser Darah Stage 4.

PERSOALAN KAMI TENTANG AIR R.O.? (PENAPIS AIR R.O.)

i. Kalau yang mengambil Air R.O. itu kosong saja tanpa mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia, mengapa semasa menunaikan Umrah & Fardu Haji ke Mekah selama 40/44 hari, anda minum air zam-zam berbotol-botol yang penuh dengan zat galian/mineral tetapi bila balik ke Malaysia, anda berbalik kepada minum Air R.O. yang kosong?

 ii. Mengapa kita perlu ambil makanan seperti buah2an, sayur2an, bijir2an, kekacang, ikan, daging, ayam, telur, susu dan sebagainya termasuk air minuman yang bermineral sekurang2nya 8 gelas sehari? Sebabnya tubuh kita perlukan zat vitamin, protein, karbohidrat, mineral dan lain-lain untuk pembesaran tubuh, kesihatan, memberi tenaga dan sebagainya

iii. Jadi kalau makanan sendiri kita tidak buang segala nutrisinya, mengapa air kita perlu buang zat mineral/galiannya dengan minum Air R.O. yang kosong?

iv. Sedangkan Allah SWT jadikan semua makanan & air yang penuh dengan vitamin, protein, karbohidrat, mineral dan lain-lain itu bersebab untuk kesihatan tubuh badan manusia ciptaanNya dan juga makhluk Dia yang lain seperti binatang.

Disebabkan kandungan galian yang tinggi yang terdapat pada air zam-zam itulah ia menjadi sebagai “Air Penawar” seperti dialami sendiri oleh Prof Dato Dr Noordin dan sebab itulah beliau menggunakan air zam-zam sebagai “bench mark” dalam mencipta penapis air rx-water beliau.

 G6i

jenisair


Perbandingan antara sistem Penapis Air Rx-Water dengan
Penapis Air R.O. yang banyak terdapat dalam pasaran di Malaysia.

BEZA RX VS RO-2
side effect RO

Sebab itu perlulah anda melakukan kajian terlebih dahulu supaya anda tidak tertipu dengan syarikat-syarikat yang menjual sistem penapis air kerana banyaknya informasi yang mereka tidak dedahkan. Tujuan Prof Dato Dr Noordin mencipta penapis air Rx-Water ini adalah dengan niat untuk membantu mereka yang mempunyai masalah penyakit KRONIK dengan mengamalkan minum AIR PENAWAR untuk meningkatkan kesihatan mereka. Rx-Water bukan saja bersih & sihat malah dapat juga membantu suri rumahtangga di dapur mereka dengan menggunakan air yang bersih untuk tujuan MEMBERSIH, MEMBASUH & MEMASAK makanan bahan mentah seharian yang kita beli di pasar yang kebanyakkannya sudah tercemar dengan racun serangga, bahan pengawet, bahan kimia & sebagainya.

Jadi makanan anda selamat dimakan dan anda terhindar dari keracunan makanan.

 

black line

 

4) Konsep SAMAK

 

Yang PERTAMA di Dunia mempunyai ‘KONSEP” Samak atau lebih tepat lagi konsep ‘Sertu’ (dari kehadiran najis berat yang terlepas di dalam air, jika ada) dengan unsur Tanah Liat ber-Ion Kalsium yang unik.

Unsur Samak di sini bermakna bahan Tanah Liat yang dibasahkan ini bertindak balas dengan kehadiran Patogen bawaan Air yang datangnya dari haiwan-haiwan berNajis Berat-contohnya Tape Worm yang terbukti boleh dimusnahkan dengan Tanah Liat tetapi sangat sukar dimusnahkan dengan hanya memasak air itu. Ini telah pun dikaji dan dibuktikan oleh para Saintis. ‘Unsur’ Samak ini (bukannya ‘menyamak Air) hanya ada pada Sistem Pemurni Air The All-New Rx-Water dan tiada dalam mana-mana penapis air lain didunia yang menggunakan konsep ini.

Air yang dituras melalui Sistem Rx-Water ini lebih Murni, Suci & Lestari.


G2

unik-suci-berkesan-2

 

black line

 

5) Pertama Di Dunia Yang Menggunakan
Teknologi Bamboo-Qun

Iaitu sejenis unsur Bio-Aktif ‘Arang Buluh’ yang 10 kali lebih kuat dari ‘Activated Carbon biasa’ dalam mana-mana sistem penapis air jenama lain untuk basmi kuman/bakteria/microb selain memberikan tenaga FIR & menyedapkan air tersebut.

katrij 2-bamboo qun

june ahmad shared rxwater-Jan2015

 

black line

 

6) Sistem Penapis Air 2 In 1

 

SATU-SATUNYA Penapis Air/Water Filter di Malaysia yang ada sistem OZONIZER sekali 2 dalam 1 untuk Sterilisasi/Nyah toksin semasa Penyediaan makanan/Nyah Bau.

Kebanyakkan sistem penapis air yang ada dalam pasaran hanya memberi anda AIR BERSIH UNTUK DIMINUM SAHAJA samada SEJUK/PANAS atau pada SUHU BILIK tetapi Penapis Air Rx-Water yang mempunyai fungsi 2 in 1 ini memberi anda lebih daripada itu.

5 Kelebihan_Manfaat_Rx-Water Ozon

Saksikan video ini yang menerangkan fungsi-fungsi tersebut di atas..Banyak kegunaan Rx-Ozon Water ini yang tidak terdapat pada mana-mana penapis air yang banyak dijual di luar sana tu kerana kebanyakkan penapis air yang ada dalam pasaran hanya dapat memberi anda AIR untuk diMINUM samada SEJUK, PANAS @ pada SUHU BILIK (bukan AIR PENAWAR).

Amatlah RUGI jika penapis air yang anda beli beribu-ribu itu hanya dapat memberi anda AIR untuk diMINUM SAHAJA !!

 

Sebab itu kebanyakkan jenis penapis air yang ada dalam pasaran walaupun JENAMA yang SUDAH TERKENAL sekalipun hanya MAMPU MEMBERI anda AIR untuk diMINUM SAHAJA dan ia diletakkan di KABINET DAPUR rumah anda.

Tetapi tidak pada Penapis Air Rx-Water dimana ia di letakkan di SINKI DAPUR rumah anda untuk tujuan MENCUCI, MEMBASUH, MEMBERSIH & juga untuk diMINUM.

 

Anda bukan saja dapat MINUM AIR yang BERSIH & SIHAT yang KAYA dengan MINERAL, tetapi juga sebagai TERAPI AIR (Air Penawar) untuk RAWATAN bagi merawat penyakit KRONIK kerana 70% daripada sel-sel tubuh kita terdiri daripada AIR.

 

AIR TIDAK SIHAT = TUBUH TIDAK SIHAT
UNTUK TUBUH YANG SIHAT, DAPATKAN AIR YANG SIHAT LAGI MENYIHATKAN !!

Untuk melihat bukti/testimoni pengguna-pengguna Rx-Water yang telah pulih
daripada penyakit mereka, sila KLIK link di bawah ini:

==>> http://www.penapisrx-water.com/unbelievable-but-true-testimonies/

 

KEGUNAAN RX-WATER + RX-OZON WATER (2 IN 1)

 

Menghapus kotoran, bahan kimia, racun (racun kulat & perosak dalam sayur & buah) serta bahan Kimia (pengawet), Hormon & Antibiotik

Penapis Air yang ada dipasaran tempatan TIDAK dapat memberi anda AIR untuk MENCUCI, MEMBASUH & MEMBERSIH MAKANAN BAHAN MENTAH yang anda beli di pasar seperti:

1. Buah-buahan & Sayur-sayuran yang kebanyakkannya memang pun sudah tercemar dengan RACUN KULAT, RACUN SERANGGA & BAHAN KIMIA/PENGAWET

2. Ayam & Daging tidak terlepas dari SUNTIKAN HORMON & ANTIBIOTIK yang boleh menyebabkan KANSER jika terlalu banyak diambil oleh tubuh kita

3. Ikan yang anda beli di pasar-pasar awam tidak terlepas dari unsur seperti MERCURI (dari lautan) ataupun ditaburkan pada ikan dengan HABLUR ASID BORIK supaya ia TAHAN LEBIH LAMA

Caranya ialah, rendam Sayur, Buah, Ayam, Ikan atau Daging ke dalam air Rx-Ozon selama 10 minit. Anda akan dapati seakan-akan minyak di atas permukaan air tersebut. Itulah racun yang diserap keluar dari makanan mentah tadi. Kemudian bilas (juga dengan air Rx-Ozon)

 Kekalkan kesegaran makanan – menyimpan makanan mentah (sayur, buah, ikan, daging) yang telah direndam atau dibasuh dengan air berOzon menjadikan makanan tersebut tahan sekali ganda dari dibasuh dengan air biasa. Ia menjadikan makanan lebih segar

Anda boleh menggunakan air Rx-Ozon untuk mandi. Hal ini dapat membantu anda untuk menyingkirkan bau badan. Ini juga baik untuk kecantikan kulit anda. Air Rx-Ozon akan memberikan anda perasaan segar dan mempunyai fungsi yang kuat untuk mengurangkan keradangan, mengurangkan rasa sakit, mengimbangkan pH kulit. Yang paling penting, Air Rx-Ozon mempunyai kesan antiseptik pada kulit yang akan racun bakteria yang di sebabkan oleh jerawat

Teknologi Air berOzon banyak digunakan di Spa-spa dan juga pusat kecantikan. Bayangkan saja memiliki manfaat air ozon untuk kulit anda di rumah anda dengan selesa. Anda boleh beritahu klien anda seolah-olah memiliki Spa di rumah tanpa perlu keluarkan kos yang besar

Air berOzon, adalah di luar murni. Air yang berOzon digunakan juga di pusat-pusat rawatan alternatif sebagai alat penyembuhan dan antibakteria/ajen antifungus serta diguna pada luka bakar, luka, lebam, dalam perubatan gigi, operasi dan banyak aplikasi lain

Gunakan semasa memberus gigi – Ia membunuh kuman/bakteria yang menjadi punca kepada nafas berbau & Cavities. Dengan adanya air Rx-Ozon, dah tak perlu lagi membeli ubat kumur-kumur seperti Listerine

Semasa membasuh muka dengan pencuci muka, gunakanlah air Rx-Ozon untuk mencuci dan membilas. Kesannya lebih baik kerana air Rx-Ozon selain dapat neutralize kesan kimia dari sabun/krim pencuci muka tadi, ianya juga sangat sesuai untuk menyelesaikan masalah jerawat/acne kerana ia membunuh kuman dan bakteria yang menyebabkan inflamasi. Di Spa-spa & pusat-pusat kecantikan menggunakan ternologi air BerOzon sebagai salah satu rawatan kecantikannya (tetapi mahal & eksklusif). Kini kita mempunyai kelebihan tersebut di rumah kita tanpa perlu keluarkan banyak duit dan bersusah payah mengunjungi pusat kecantikan

 Air Rx-Ozon bagus digunakan semasa menshampoo rambut dan semasa membilasnya. Ia menghilangkan kesan bahan kimia dari Shampoo atau Conditioner yang mungkin member kesan jangka panjang ataupun boleh menyebabkan alahan kulit kepala

Kumur-kumur selepas makan makanan yang berbau terutamanya ulam-ulaman seperti Petai & Jering atau penghisap rokok. Ia dapat menghilangkan bau mulut dengan serta-merta. Setelah meminum air berkarbonat (Coca-Cola, Pepsi dll), makan makanan yang manis atau makanan berasid seperti jeruk & asam masin, berkumur-kumur dengan air Rx-Ozon dapat membunuh kuman dan Neutralize asid tersebut. Ia mengelakkan berlakunya pereputan enamel gigi dari tindakbalas sintesis kimia bakteria terhadap makanan tersebut yang boleh menghakis enamel gigi kita

Jika termakan racun atau makanan yang sudah basi atau yang sudah rosak, minum terus air Rx-Ozon untuk mengelakkan sakit perut

Jika menghidap Batuk Kering yang serius, minum air Rx-Ozon 1 mug penuh (dalam 500 ml). InsyaAllah, kesan batuk tersebut akan lekas reda dan hilang. Jika terkena cirit birit, atau muntah-muntah, minum air Rx-Ozon untuk melegakan kesan tersebut

Jika mabuk atau terasa nak pitam, sapu rata air Rx-Ozon pada kepala dan minum air Rx-Ozon. Kesan mabuk akan reda

Jika sakit mata kerana infeksi atau radang mata, letakkan air Rx-Ozon (seperti Eye-Mo). InsyaAllah, sakit mata kita akan reda dan sembuh

Beri minum air Rx-Ozon pada haiwan peliharaan kita setiap selang sehari untuk mengelakkan pelbagai masalah penyakit (sekarang ini kos Veterina bukannya murah. Kadang-kadang lebih mahal dari Doktor manusia)

Spray di dalam kereta air Rx-Ozon untuk menghilangkan bau-bauan yang kurang enak

Gunakan air Rx-Ozon untuk membasuh dan bilas sudu, garfu, pisau, ‘cutting board’ (papan pemotong) untuk sterilize dari kuman

Apabila selesai membuat kerja-kerja mengecat, kadang-kadang kita terpaksa menggunakan ‘thinner’ untuk menghilangkan kesan-kesan cat pada tangan & kulit kita. Bahan ini adalah bersifat bes dan tidak sesuai untuk kulit serta boleh meresap ke dalam saluran darah kita. Disarankan, setelah membasuh dengan thinner ini, lekas-lekaslah rendamkan tangan kita ke dalam air Rx-Ozon untuk menghilangkan kesan-kesan kimia tadi

Jika menjalani pembedahan, setelah mengeluarkan ‘dressing’ atau plaster tersebut, spray dengan air Rx-Ozon untuk mengelakkan masalah infeksi & kegatalan selain bermanfaat untuk sembuh dengan cepat

 

black line

 

7) Anugerah Yang Diterima Oleh Penapis Air Rx-Water
Dalam Kategori Penapis Air

 

Brand tempatan  yang  diiktiraf oleh badan berkecuali yang telah memilih Penapis Air Rx-Water sebagai satu-satunya penapis air yang menepati piawaian MALAYSIA GOOD DESIGN – mendapat pengiktirafan ini sebanyak 2 kali pada tahun 2005 & 2010. Ini bermakna hanya sistem Penapis Air Rx-Water sahaja dari Malaysia yang dibenarkan untuk dieksport ke luar negara.

Satu-satunya Sistem Penapis Air buatan/formulasi Malaysia yang dibenarkan untuk dieksport dan kini telah memasuki pasaran Singapura, Thailand, Brunei & Indonesia (mendapat pengesahan dan kelulusan yang ketat di negara-negara ini).

Malaysia-Good-Design-Award-Rx-Water

G7

 

 black line

 

8) Diiktiraf Oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia

 

Sistem Penapis Air Rx-Water adalah SATU-SATUNYA produk Penapis Air yang mendapat pengiktirafan dari MUSLIM CONSUMERS ASSOCIATION OF MALAYSIA (Persatuan Pengguna Islam Malaysia), sebuah pertubuhan yang mempunyai suara yang besar, disegani dan tersohor di Tanah Air.

Malah, Air Rx-Water telah diperakui oleh Persatuan ini mempunyai ‘KESAN BAIK SEBAGAI PENAWAR BAGI PELBAGAI PENYAKIT TERMASUKLAH BEBERAPA PENYAKIT KRONIK dan PENYAKIT PSIKOLOGI’.

surat dr PPIM

 

black line

 

9) Sijil Halal JAKIM

 

Ada Pensijilan HALAL Jakim dan menggunakan Seramik Bermutu Tinggi yang BEBAS dari unsur ‘Bone Charr’ atau tulang Haiwan – DIJAMIN HALAL, SUCI & MURNI. MALAH MENDAPAT SOKONGAN KHAS OLEH PRESIDEN PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA sebagai Penapis Air yang patut dimiliki oleh setiap rumah Muslim.

G9

Anda Nakkan Jaminan?
Sudah pasti !!

Kami hanya mengesyorkan yang terbaik buat anda
daripada anda membeli jenama PENAPIS AIR yang banyak terdapat dalam
pasaran di luar sana tu yang belum tentu halalnya dari segi
bahan-bahan yang di gunakan untuk membuatnya.
 

Sila rujuk article Think You’re Meat Free?’

Eye Opening List Of Products  Made from Animals’ dari Jeff Rense
untuk lihat senarai produk-produk yang menggunakan bahan dari haiwan…

Cuba lihat di bahagian Industrial & Consumer products.
 Water Filter termasuk salah satu darinya..

 

Berhati-hati Bahan Seramik Dalam Alat Penapis Air Dari Tulang Haiwan

Ramai para pengguna Islam tidak menyedari tentang fakta bahan Seramik yang banyak digunakan di dalam kebanyakan alat sistem penapis air yang terdapat di pasaran. Bahan Seramik ini biasanya terdapat pada bahagian pertama mana-mana sistem penapis air. Ia berfungsi untuk menyaring bahan lumpur, lumut, microorganisma dan bahan-bahan cemar yang besar sebelum melalui proses penyaringan berikutnya.

Akan tetapi satu hakikat yang perlu disedari oleh kesemua pengguna Islam ialah banyak bahan Seramik yang ada di pasaran diperbuat dari bahan ‘Tulang Haiwan’ yang dihancurkan, diproses secara mampatan serta dibentuk seperti tiub untuk dipasang pada kartrij sistem penapis air.

Fakta kedua yang lebih menakutkan ialah ada juga bahan ini diperbuat dari tulang Khinzir. Teknologi ini sama seperti teknologi membuat bahan porceline, bahan industri yang menggunakan Seramik, Ceramic Ball, Ceramic Disc dll yang banyak digunakan sebagai bahan di dalam alat penapis air di pasaran termasuklah yang mempunyai standard antarabangsa.

Yang paling popular dan paling  meluas penggunaanya ialah dari bahan ‘Bone-China’ yang bermutu tinggi, tahan lama serta ‘cost effective’.’Bone-Cina’ atau ‘Fine Bone-China’ begitu popular dan cukup meluas penggunaannya di dalam industri  ini. Bukan sahaja bahan Seramik, malah bahan lain di dalam alat penapis air seperti penapis Karbon  tertentu juga ada yang menggunakan  bahan yang dibuat dari  tulang haiwan. Ia dipanggil ‘Bone-Char’ (proses pembakaran serbuk tulang haiwan yang kemudiannya dimampatkan). Ia diproses dari ‘cattle bones’ atau tulang2 haiwan ternakan dan begitu banyak supply di negara asal bahan ini serta bahan Seramik untuk Sistem penapis air ini diproses dan dibuat (China).

Cuba anda agak, tulang haiwan ternakan apa yang paling banyak di sana? Oleh itu, bagi pengguna Islam haruslah berhati-hatilah. Bukan sahaja bahan Seramik dan Bone Char digunakan secara meluas untuk alat penapis air, malah ‘refine sugar atau gula halus, bahan pemutih gigi, bahan menampal gigi, pinggan mangkuk, alat solek, dakwat, pewarna/dakwat alat  printer dan bermacam lagi.

Ramai juru jual sistem-sistem penapis air pun tidak tahu tentang fakta iniDr. Noordin menyedari dan menginsafi perkara ini dan memberikan alternatif kepada para pengguna Islam untuk memilih sistem penapis air inovasi beliau, Rx-Water yang beliau reka sendiri dengan menggunakan bahan Seramik yang diperbuat dari Batu bermutu tinggi serta bahan-bahan katrij yang Suci. Ia lebih Selamat dan Suci.


Cuba lihat gambar ini…

G9ii

 

 

black line

 

10) Warranty

 

Kami memberi JAMINAN bahawa penapis air yang anda terima adalah dalam keadaan BAIK dan boleh siap digunakan. Anda mendapat JAMINAN selama 3 tahun untuk katrij-katrij yang terdapat dalam penapis air anda selagi ia belum sampai tarikh luputnya. Jika terdapat kerosakkan pada salah satu katrij tersebut (4 katrij) yang belum mencapai tarikh luputnya, HQ akan menggantikan katrij anda PERCUMA tanpa apa-apa bayaran (melainkan caj kos penghantaran).

Juga jika ‘body’unit penapis air anda itu pecah/retak bukan disebabkan oleh jatuh, kami akan menggantikannya PERCUMA!
Menarik Bukan!

life time warranty

 

black line

 

11) Amalan Minum Rx-Water

 

Disertakan  dengan  amalan  peminuman – Terapi  MiFiRo.  Tiada   mana-mana  penapis  air  yang mempunyai panduan peminuman yang sebenar. Disebabkan Rx-Water adalah jenis AIR PENAWAR, maka Prof Dato Dr Noordin Darus menyarankan minum Rx-Water dengan mengikut Sunnah Nabi Muhammad SAW iaitu dengan mengambil secalit garam dengan jari manis dan diletakkan di atas lidah untuk elak santau dan tapis makanan yang akan dimakan.

Pada setiap pagi selepas bangun dari tidur sebelum gosok gigi, minum segelas Rx-Water bersama Air Liur Basi Dalaman kerana air liur basi kita mempunyai enzim yang dapat membantu pencernaan (pembuangan air besar). Itulah rahsia orang tua-tua dahulu dimana mereka bangun dari tidur dan terus minum air masak segelas.

air adalah ibu segala ubat dgn rxsalt

black line

12) Mudah DiPasang, Mudah Alih & Mudah DiServis

 

Saksikan video pemasangan yang mengambil masa kurang daripada 7 minit sahaja & servis hanya untuk katrij No 1 yang mana anda PERLU cuci katrijnya bila air yang keluar daripada kepala paip Rx-Water semakin menipis dan perlahan.

Untuk pembeli di luar Kuala Lumpur, saksikan video cara PEMASANGAN & PENYELENGGARAAN (SERVIS) Penapis Air Rx-Water ini yang AMAT MUDAH dalam pasaran penapis air di Malaysia kerana ia adalah produk DO-IT-YOURSELF (D.I.Y).

Ia SEMUDAH ABC kerana setiap Hos (3 Tube Putih) Penapis Rx-Water telah siap dipasangkan ke kepala Penapis Air Rx-Water (sudah siap dipasang dalam kotak) & anda cuma perlu sambungkan kepala Penapis Air Rx-Water ke kepala paip sinki dapur rumah anda seperti gambar di bawah.

 

rxwater ozon kat sinki

Ia RINGKAS, MUDAH & SENANG disambungkan MALAH suri rumahtangga pun boleh melakukannya. Anda boleh juga membawanya balik ke kampong dan memasangnya di rumah ibubapa anda jika anda mengambil cuti yang panjang (seperti Hari Raya – Jadi anda tetap dapat minum Air Rx-Water). Ia amat praktikal kerana bukan sahaja ringan malah tidak memerlukan ruang yang besar untuk menempatkannya di dapur rumah anda.

Untuk servis, cuma pusingkan katrij (katrij pertama sahaja) kekanan (seumpama membuka penutup botol), goyang-goyangkan sedikit KIRI & KANAN dan katrij itu akan tercabut dan anda sudah boleh mencuci katrij yang kotor ituUntuk katrij No 2,3 & 4, ia adalah katrij pakai dan buang setelah tamat tempoh penggunaannya (lihat image ⤵ )

katrij rxwater

Anda tidak perlu menunggu atau membuat APPOINMENT/TEMUJANJI dengan pihak syarikat untuk mencuci/membersih atau menukar katrij anda kerana anda boleh lakukannya sendiri. Anda juga dapat JIMAT daripada membayar SERVIS CAJ kepada pihak syarikat. Itulah diantara KELEBIHAN Penapis Air Rx-Water.

MUDAH PASANG TESTIMONI

 

black line

 

13) Testimoni HEBAT

 

13 tahun di pasaran dan ramai yang telah mendapat manfaat penyembuhan. Antaranya ialah pesakit kanser, kencing manis, penyakit kulit kronik dan sebagainya. 

Saksikan video Testimoni ini..

G6
G5-crop

formula air penawar dnd

ingat air, ingat rxwater-crop


Antara Testimoni yang kami terima daripada Pelanggan kami..

ana & irwan

dillah & puan

3in1-komen

RX SEDAP & TAHAN LAMA

 

black line

 

14) Rawatan MiFiRo

 

Disokong oleh KLINIK (PUSAT RAWATAN) khas iaitu PUSAT RAWATAN TERAPI MIFIRO yang menerima pesakit setiap hari dengan konsep rawatan Holistik & Alternatif termasuk konsultasi khas oleh YB Prof Dato Dr. Noordin Darus sendiri. Ia terletak di Menara Worldwellness, Tingkat 4, PJCC. Petaling Jaya, Selangor. Pusat Rawatan Terapi MiFiRo pernah disiarkan di Buletin Al-Hijrah, Astro.

Terapi MIFIRO adalah konsep terapi yang digunakan oleh Dr. Noordin Darus, doktor perubatan, Pakar Motivasi & Wellness Guru yang paling ternama di Malaysia. Dr. Noordin membuktikan Wellness Medication lebih berkesan dari Western Medication. Ia menggabungkan kaedah terapi dengan ‘Air Hidup’ berpenawar , Cellfood dari Alam Purba & Garam Bukit (sebagai Rawatan Fizikal) dengan sistem Terapi Minda & Rohani iaitu bagaimana nak melatih Minda untuk menjadi ‘Commander’ terhadap tubuh supaya terus sembuh selain faktor-faktor rawatan dengan Alam yang ramai orang tidak sedar adalah merupakan penawar yang paling ampuh. Beliau mengajarkan sistem rawatan yang bersifat Holistik, bersyukur & meyakini kekuasaan Tuhan. Gabungan Sistem Terapi ini menjadikan konsep Terapi MIFIRO begitu berkesan kerana digunakan oleh Dr. Noordin sendiri untuk sembuh dari Kanser Darah yang beliau hidapi pada tahun 2001 dulu.

 

mifiro

 

black line

 

15) Syarikat Yang Kukuh

 

Dihasilkan oleh syarikat 100% Bumiputra Muslim yang kukuh dan membayar Zakat (kini berusia hampir 15 tahun).

Syarikat berdaya saing yang telah lama dibina semenjak tahun 2003 selepas Prof Dato Dr Noordin mengalami sakit kanser darah pada tahun 2001. Ini membuktikan bahawa anda tidak perlu risau untuk mendapatkan “After Sales Service” &  “Gantian Katrij” daripada pihak syarikat. Setelah 13 tahun, syarikat beliau telah berjaya memiliki bangunan sendiri setinggi 8 tingkat yang terletak di PJCC, Petaling Jaya, Selangor.

bgn rxwater

Prof Dato Dr Noordin Darus sentiasa membuat yang termampu untuk membangunkan syarikat beliau dan ini membuktikan beliau sentiasa komited untuk maju kehadapan dalam industri perubatan ini.

 

black line


Itulah
15 SEBAB yang ada pada Penapis Air Rx-Water yang kami pasarkan berbanding dengan Penapis Air yang banyak terdapat dalam pasaran yang hanya gah pada nama tetapi hanya mampu memberi anda AIR BERSIH samada SEJUK, PANAS atau SUAM untuk diMINUM SAHAJA tetapi bukan Jenis AIR PENAWAR dimana Rx-Water yang bukan saja BERSIH, SIHAT & KAYA DENGAN MINERAL terbukti dapat membantu MERAWAT PESAKIT KRONIK seperti yang telah kami buktikan dengan testimoni-testimoni hebat.

Ditambah lagi dengan 4 FUNGSI ISTIMEWA yang tidak ada pada jenama yang terkenal sekalipun iaitu:

1. Menghilangkan Kotoran Bahan Kimia, Racun, Bakteria & Virus

2. Menghilangkan Bau dan Bahan Pengawet Pada Makanan

3. Mengekalkan Kesegaran Makanan

4. Pensteril Botol Bayi & Peralatan Dapur Dapat

 

Rx-Water Ozon sebenarnya dapat membantu suri rumahtangga dengan kerja-kerja dapur mereka dimana ia MEMBERSIH, MEMBASUH & MENCUCI makanan bahan mentah yang banyak tercemar dengan racun serangga, bahan kimia, bahan pengawet, antibiotik dan sebagainya yang anda tidak terfikir ia berlaku dalam INDUSTRI MAKANAN yang semakin mencabar ini. Ini sekaligus memberikan anda ketenangan jiwa & tidak perlu risau walaupun makanan yang anda beli dari pasar itu didapati tercemar.

Amatlah RUGI BESAR setakat anda dapat minum air bersih dari penapis air yang beribu-ribu ringgit itu yang anda mampu miliki yang sama harganya dengan Penapis Air Rx-Water yang kami pasarkan ini kerana terdapat beberapa KELEBIHAN & KEISTIMEWAAN penapis air ini berbanding dengan yang banyak terdapat di luar sana tu !!

PERHATIAN BAB KATRIJ
sebelum beli-2

Percayalah bahawa ANDA & KELUARGA KINI DALAM BAHAYA kerana kesan pencemaran alam sekitar ini juga mengakibatkan hampir semua makanan dan minuman di rumah anda turut tercemar !!

dapatkan skrng

 

Prof. Dato Dr. Noordin Darus
selalu berpesan dalam ceramah kesihatannya..

 

“Jika anda fikir kesihatan itu Mahal, cubalah kesakitan”

 

kerana kesihatan itu tidak ternilai harganya

 

“YANG SIHAT MEMPUNYAI SERIBU IMPIAN,
TETAPI YANG SAKIT HANYA SATU…….
Nak Baik, Nak Sihat & Nak Sembuh
Jam tu Jugak !!”

 

Sesungguhnya mencegah itu bukan saja lebih mudah tetapi juga
lebih menjimatkan berbanding dengan mengubati…

Tahukah anda kos merawat kanser adalah jauh lebih mahal
dari harga Penapis Air Rx-Water ini  !!

 

Masih ragu-ragu?
Hubungi kami di talian 010-8102727.

 

Kami gembira untuk berkongsi dengan anda tentang kebaikan
Penapis Air Rx-Water ini !!

Sila tonton video ini…
Kami yakin anda pasti teruja dan tidak sabar-sabar untuk
mendapatkan Penapis Air Rx-Water ini
SEKARANG JUGA!!

 

black line

 

SILA KLIK
Order-speed2

 

 

admin rxwater