SUDAHKAH ANDA
MEMASANG

1 SISTEM
PENAPIS AIR DI RUMAH?


Perlukah anda memasangnya?
 

Kalau jawapannya “TIDAK”, anda sebenarnya tidak peka dengan keadaan sekeliling anda dan mengambil keputusan dengan anggapan kerana produk penapis air ini mahal dan anda tidak mampu membelinya. Senang cerita anda membahayakan diri anda sendiri! 

Sebenarnya MAHAL atau MURAHnya produk itu bergantung kepada NILAI TAMBAH (Value Added) yang ada pada sesuatu produk itu yang ditawarkan oleh syarikat yang mengeluarkan produk tersebut. Walaupun produk yang sama tetapi KELEBIHAN itu tidak ada pada produk pesaing yang akan kami terangkan dibawah.

 

8 SEBAB KENAPA ANDA
PERLU PASANG
1 SISTEM
PENAPIS AIR DI RUMAH !

 

1) AIR PUNCA PENYAKIT?

Ramai yang ambil berat tentang PEMAKANAN mereka tetapi TIDAK PRIHATIN tentang AIR yang mereka minum. Malah ada juga yang tidak ambil berat dengan kedua-duanya sekali pun. Yang ini lagi bahaya!! Perhatikan gambar dibawah yang menerangkan bahan makanan & air SAMA PENTING untuk kesihatan tubuh badan kita..

Air merupakan keperluan asas kepada semua kehidupan. Setiap hari manusia, haiwan dan tumbuh-tumbuhan menggunakan air sebagai punca minuman. Air diminum secara langsung oleh manusia dan haiwan. Tumbuh-tumbuhan pula menyerap air untuk membuat makanan. Air mencakupi 70% daripada keluasan bumi & jumlah peratusan yang sama juga terdapat dalam tubuh manusia.

bagaimana cell tercemar1

 

Dalam satu program TV, Prof Dr. Muhaya menasihatkan para isteri supaya JANGAN MINUM AIR PAIP! SANGAT MERBAHAYA! KENAPA?  Walaupun beliau seorang doktor pakar mata tetapi beliau tahu & sedar tentang bahayanya minum air paip.

Ada orang mempertikaikan selama ini dia minum air paip sampai sekarang tidak ada apa-apa pun!!

Betullah tu sebab nak dapat kanser atau lain-lain penyakit ni bukan hari ni minum air paip hari ni terus dapat kanser!

Macam Prof Dato Dr Noordin pun dalam usia 50an baru kena kanser darah stage 4.

Macam orang yang hisap rokok, bukan sehari dua baru rosak paru-paru mereka akibat hisap rokok sehari sampai 20 batang!! Dalam usia 45 tahun keatas baru tanda-tanda sakit dada tu mereka terasa.

Macam wanita yang menghidap “BREAST CANCER” atau KANSER PAYU DARA, bukan umur 20an atau 30an dapat kanser. Sekurang-kurangnya umur lingkungan 40 tahun keatas baru tahu yang anda menghidap kanser payu dara, mungkin serious dan mungkin tidak.

Yang kena sakit BARAH RAHIM pun dalam umur 40 tahun keatas baru tahu!! 

Yang kena KENCING MANIS manis pun makan bertahun-tahun juga!!

Kalau udara yang kotor & pemakanan anda boleh menyebabkan penyakit, apakah AIR tidak boleh mendatangkan penyakit juga?

 

 Saksikan video dan penerangan oleh Prof Dr Muhaya 

tentang bahayanya minum air paip !!  

 

2) PENCEMARAN AIR TANPA ANDA SEDARI !!

katrijkotor-600x400

 

Tahukah Anda, Selama ni Anda Minum Air Kotor !!
Anda Mesti Tak Percayakan !!

Ok …Mari kita lihat & anda
nilailah apa yang kami buktikan…

Lihat kekotoran pada katrij yang hitam legam, berlendir, penuh berlumpur dan berkarat. Walaupun air yang anda minum itu nampak putih bersih, tetapi pada hakikatnya ia mengandungi lumpur dan lendir yang anda tidak dapat lihat dengan mata kasar..

Sanggupkah anda MINUM AIR seperti itu?

Air yang anda minum itu nampak bersih pada zahirnya tetapi ia masih mengandungi karat, kuman,virus, logam berat, bahan radioaktif malahan najis dan mayat juga antara pencemaran yang turut sama keluar dari paip air yang dibekalkan ke rumah anda. Jangan terkejut, gambar katrij itu diambil di kawasan perumahan ELITE di Kuala Lumpur semasa kami menukar katrij pelanggan kami.

TAHUKAH ANDA, walaupun air telah dirawat dengan KLORIN di loji air, banyak lagi unsur-unsur cemar yang terdapat di dalam air paip yang masih tertinggal dan boleh memudaratkan kesihatan anda..

Karat, kuman, virus, logam berat, bahan radioaktif malahan najis dan mayat juga antara pencemaran yang turut sama keluar dari paip air yang dibekalkan kerumah anda.

Bayangkan jika anda tidak mempunyai satu sistem penapis air di rumah anda “As the 2nd Level Water Treatment” yang dapat membantu anda untuk menapis segala kekotoran, bau-bauan dan juga bahan-bahan tercemar yang terdapat dalam air minuman anda, maka air itulah yang anda MINUM SEPANJANG USIA ANDA !!

PENCEMARAN AIR?

Hampir Setiap Tahun Ada Saja Berita Tentang Air Bau Najis, Busuk & Tercemar di seluruh negara..Macammana kalau ia terjadi di tempat anda !!  Apakah persediaan ANDA?? Cuba lihat gambar yang kami pamirkan di sini!!

www.airnajisberbauamonia
amonia-600x350

airbusuktercemar-600x400

2I3

Pencemaran Air

APAKAH ANDA TIDAK RISAU
JIKA IA BERLAKU DI TEMPAT ANDA?

Apakah KESANnya Kepada Kesihatan Anda??

Malah lebih mengejutkan 4,000 ORANG MATI SETIAP HARI
akibat  PENYAKIT yang bersumber dari PENCEMARAN AIR…
(sumber dari WHO (Pertubuhan Kesihatan Sedunia) 

mati4000k-600x350

Apakah perasaan anda? Adakah anda pasti air yang anda minum itu tidak datang daripada sumber air sungai yang tercemar yang masuk ke empangan air dan kemudian di proses di loji-loji air. Bukankah kalau anda ada 1 sistem penapis air yang dapat memberi anda rasa selamat untuk minum air itu tanpa was-was bukahkah lagi bagus!


3)
 TANGKI SIMPANAN AIR 

tangki-air2

Biasanya air yang disimpan didalam tangki ini adalah bagi tujuan mandian dan membasuh, tetapi jika bekalan air terputus air simpanan tadi juga akan disambungkan terus ke sinki’ didapur anda. Oleh itu kami ingin bertanya, adakah anda masih ingat lagi bilakah kali terakhir anda membersihkan tangki tersebut?

Kami pasti ramai yang telah lupa bila kali terakhir mereka membersihkanya. Tetapi tentu ramai juga dikalangan anda yang memang tidak pernah langsung membersihkannya.

Jika anda pernah mencucinya, kami pasti anda akan mendapati banyak keladak dan kotoran terdapat didasar tangki tersebut. Mungkin anda juga pernah menjumpai cicak, lipas ataupun serangga lain yang mati didalamnya.

Apabila berlaku masalah air berbau’, ramai yang terus menyalahkan syarikat pembekal air. Sebenarnya, anda tidak seharusnya terus menunding jari kepada mereka, tetapi cubalah anda membuat pemeriksaan pada tangki simpanan air dirumah anda terlebih dahulu. Manalah tahu kemungkinan terdapat bangkai tikus ataupun binatang lain di dalam tangki simpanan air tersebut.

 

4)  AIR VENDING MESIN KOTOR &
TAK SELAMAT DIMINUM !!

vending mesin-600x350

 

Artikel dari The Star April 2013.. 

Air yang anda beli dari mesin layan diri mungkin tidak sebersih yang anda fikirkan. Sebanyak 29 sampel air telah diambil dari mesin tersebut di seluruh Lembah Klang dan hampir semuanya telah dicemari. Terdapat beberapa jenis bakteria berbahaya seperti E. coli, Koliform dan bakteria bertoksin Clostridium perfringens – jenis bakteria yang sama terdapat di dalam air kumbahan yang tidak dirawat.

The Star menjalankan beberapa ujian bersama dengan Forum Air Malaysia, sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk membantu Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara. Forum Air Malaysia membuat ujian terhadap 14 sampel pada April manakala The Star menjalankan ujian terhadap 15 sampel. Sampel-sampel air diambil dari mesin layan diri di Subang Jaya, Cheras, Klang dan Kuala Lumpur.

Daripada ujian ke atas 14 sampel air, enam daripadanya didapati mempunyai sama ada Koliform atau E. coli dan tidak mengandungi klorin atau klorida bebas,” katanya. “Klorin bebas mesti ada, kerana ia adalah pembasmi kuman,”

Kata Pek. “Terdapat piawaian untuk menentukan berapa banyak klorin bebas diperlukan untuk digunakan dalam air terawat, tetapi kerana ia tidak dapat dikesan di dalam semua sampel ini, ia menunjukkan bahawa jumlah yang tidak mencukupi telah digunakan.”

Dalam ujian yang dijalankan oleh The Star dengan makmal bertauliah, semua 15 sampel didapati positif Koliform dan Clostridium perfringens. 

Mesin menjual air banyak terdapat di bangunan pejabat, kediaman dan universiti atau kolej.

Bagi mereka yang gemar membeli air melalui Vending Mesin ini, berfikirlah 2 kali kerana:

 1. ia bukan saja membahayakan kesihatan anda malah boleh mendatangkan kemudaratan dalam masa jangka panjang
 2. ia tidak praktikal dalam masa jangka panjang kerana adalah lebih murah membeli 1 sistem penapis air
 3. banyak membuang masa anda untuk pergi & balik ke vending mesin tersebut
 4. terpaksa menunggu giliran
 5. bayangkan kalau anda membawa lebih daripada 1 botol air besar & anda tinggal di rumah pangsa pulak… bukankah lebih selamat & selesa jika anda mempunyai 1 sistem penapis air yang sudah sedia ada dirumah anda !!

 

5) FAKTA: KLORIN PERNAH DIGUNAKAN
SEBAGAI SENJATA KIMIA
PADA MASA PERANG DUNIA PERTAMA!!

Anda semua tahukan, KLORIN adalah bahan kimia yang digunakan di loji-loji air untuk memproses dan membersihkan air tetapi ia adalah juga penyebab/punca terjadinya KANSER dalam tubuh manusia dalam masa jangka panjang.

Saksikan demo air ini dan anda nilailah sendiri kesan KLORIN pada manusia dan juga haiwan peliharaan anda!!

 

FAKTA-FAKTA YANG ANDA LIHAT DALAM VIDEO DI ATAS ADALAH BENAR BELAKA (tanpa diedit) !!

Kalau ikan pun boleh mati akibat KLORIN, apatah yang akan jadi pada tubuh manusia jika anda minumnya sepanjang hayat anda!! Ini kes serious ni!! Patutlah ikan di dalam aquarium pun kita kena letakkan ANTI-KLORIN..kalau tidak mati semua ikan kita dibuatnya.. 

Sebab itulah KLORIN pernah digunakan dalam masa perang dunia pertama dahulu!!

Anda boleh baca laporannya di GOOGLE seperti berikut:

==>> http://spartacus-educational.com/FWWchlorine.htm

 

Kalau demo air berklorin seperti video diatas tidak dapat menyakinkan anda, cuba lihat gambar dan laporan di bawah ini pula !!

 

6) BAHAYANYA KLORIN!!

danger klorin

bagaimana klorin dihandle
hazard klorin jika terkena


Dari gambar di atas anda boleh lihat sendiri pekerja Jabatan Bekalan Air perlu :-

 1. Memakai baju khas sebelum memasukkan klorin
 2. Dibekalkan dengan topeng yang menutupi keseluruhan muka dan mata
 3. Dibekalkan dengan tong oksigen – agar tidak terhidu gas klorin

Perlu memakai sarung tangan dan kasut khas!!  

Kenapa perlu begini sekali? 

Ya, saya juga tertanya-tanya sehinggalah saya diberitahu tentang sebabnya. 

Kesan KLORIN kepada tubuh manusia:-

 1. Menjadi toksid kepada tubuh manusia jika terhidu
 2. Menghakis tisu manusia
 3. Amat merbahaya dan boleh membentuk hazard kimia sekiranya bertindak dengan acetylene, ether, gas ammonia dan hydrogen

 

7) BAHAYA AIR YANG DIMASAK
TANPA MENGHILANGKAN KLORIN
TERLEBIH DAHULU DALAM AIR
YANG ANDA MINUM 

Ada yang mengatakan, pendidihan/memasak adalah cara terbaik untuk membuang KLORIN, tetapi ia sebenarnya tidak menghilangkan kandungan KLORIN didalam air. Sebaliknya pendidihan/memasak akan menghasilkan TRIHALOMETHANES (THMs) yang sangat mengerikan akibatnya terhadap kesihatan penggunanya. (Kajian dari universiti di luar negara).

 

Sila KLIK untuk melihat laporan tersebut ..  

==>>  http://monofoilclean.com/wp-content/uploads/2010/09/Trihalomathane.pdf

 

dan juga laporan ini ..   

“HEALTH EFFECTS OF CHLORINE IN DRINKING WATER”

(Kesan Kesihatan – Klorin Dalam Air Minuman)

==>>  http://www.pure-earth.com/chlorine.html

 

Saya pernah mendapatkan jawapannya daripada Prof Dato Dr Noordin sendiri berkenaan KLORIN dan beliau sendiri tidak dapat menerima yang mengatakan KLORIN tidak merbahaya pada kesihatan manusia.

Bila ditanya, beliau menjawab, “Saya sudah kena kanser darah stage 4 dan saya sebagai Doktor Perubatan sendiri tak dapat menerimanya.

Beliau berkata, “Ada 2 School of Thought” iaitu

1) Yang kata “YA”  

2) Yang kata “TIDAK”.. 

Beliau mengambil pendekatan “Yang kata Ya” setelah membuat kajian beliau sendiri dan diberi ilham oleh Allah SWT, jawapannya ada pada AIR yang beliau minum sehari-harian”.

Kami bentangkan sedikit fakta dari apa yang terdapat dilaman web tersebut untuk anda menilai kesan KLORIN dalam air minuman anda. 

 

Untuk maklumat lanjut, anda boleh baca laporannya dilink berikut:

==>> http://www.pure-earth.com/chlorine.html
           (quotes from various sources) 

 

Morris, with epidemiologist Thomas C. Chalmers and his colleagues at Harvard, used a new technique called meta-analysis to combine the results from the 10 best studies, yielding the new findings. They report that people drinking chlorinated water over long periods have a 21% increase in the risk of contracting bladder cancer and a 38% increase in the risk of rectal cancer.

 

“I am quite convinced, based on this study, that there is an association between cancer and chlorinated water.”, says Robert D. Morris of the Medical College of Wisconsin in Milwaukee, who directed the new study.

 

About 90% of the population is drinking water which may contain hundreds of these Disinfection By-products (DBPs), also known as Trihalomethanes. The Environmental Protection Agency lowered the Maximum Contaminant Level for Disinfection By-products but it will be years before the new standard goes into effect.

 

In his book, Coronaries/Cholesterol/Chlorine, Joseph M. Price, MD presents startling evidence that Trihalomethanes, are the “prime causative agents of arteriosclerosis and its inevitable result, the heart attack or stroke.” These Trihalomethanes are created when the chlorine that is added to the municipal water supply reacts with organic matter such as leaves, twigs, or chemicals from agricultural runoff.

 

Here’s What The Experts Have To Say:

 

The drinking of chlorinated water has finally been officially linked to an increased incidence of colon cancer. An epidemiologist at Oak Ridge Associated Universities completed a study of colon cancer victims and non-cancer patients and concluded that the drinking of chlorinated water for 15 years or more was conducive to a high rate of colon cancer.” (Health Freedom News, January/February 1987)

 

Long-term drinking of chlorinated water appears to increase a person’s risk of developing bladder cancer as much as 80%,” according to a study published in the Journal of the National Cancer Institute. Some 45,000 Americans are diagnosed every year with bladder cancer.  (St. Paul Dispatch & Pioneer Press, December 17, 1987)

 

“Chlorine itself is not believed to be the problem. Scientists suspect that the actual cause of the bladder cancers is a group of chemicals that form as result of reactions between the chlorine and natural substances and pollutants in the water.” (organic matter such as leaves and twigs.) (St. Paul Dispatch & Pioneer Press, December 17, 1987)

 

Steve Harrison, President Environmental Systems Distributing Sunday, 20 February, 2000 The Electronic Telegraph London, England.  

An independent study into the use of chlorine-treated drinking water has been ordered by the Government because of fears that it may cause spina bifida and stillbirths.

 

Scientists from Imperial College, London Universitywill carry out the research after doctors in Norway, Canada and the United States reported higher levels of birth defects in areas where chlorine is used, compared with drinking water treated by alternative methods. All of Britain’s water companies chlorinate their supplies. The only people who have non-chlorinated water are those with their own bore holes or wells.

 

A Norwegian study of 141,000 births over three years found a 14 per cent increased risk of birth defects in areas with chlorinated water. Scientists have already found an association between chlorine and an increased risk of bowel, kidney and bladder cancer, but it is the first time that a link has been found with higher levels of spina bifida.

 

In Canada, at Dalhousie University, Nova Scotia, researchers found that high levels of trihalomethanes, a by-product of chlorine in drinking water, significantly increased the risk of stillbirth.

 

Dr John Marshall, of the Pure Water Association, a pressure group which has been campaigning for safer drinking water, said: It shows we should be paying more attention to the chemicals we put in drinking water and be looking for other alternatives to chlorination. A number of safe, non-toxic options exist, such as treating water with the gas ozone or ultra violet.”

 

Chlorine is in the same chemical group as fluoride, which has been linked with cancer and osteoporosis. There is also a connection between fluoride and increased blood pressure and an increase in problems with the thyroid gland.

 

John Fawell, a leading specialist on water quality, and an independent industry consultant, said the British Government and water companies were taking the danger of birth defects seriously. He said: “The people who have done this work in Norway and the United States are reputable researchers and the Government and water companies have commissioned their own research from London University.

 

8) KESAN KESIHATAN DARI BAHAN LOGAM YANG TERDAPAT DALAM AIR MINUMAN AKIBAT PENCEMARAN AIR !!penyakit akibat pencemaran dlm air2I4
BAHAYAKAN !!

 

Cuba lihat dan kaji gambar yang kami tunjukkan di bawah ini..!!

 

air kotor air sakit

 

TAHUKAH ANDA bahawa buah-buahan, sayur-sayuran, makanan mentah harian anda disaluti bahan kimia merbahaya yang kekal walaupun dicuci dan dibilas?

 mkanan tercemar-600x400

racun kulat serangga

 

ADAKAH ANDA sedar hidup anda sekeluarga kini dalam bahaya akibat daripada pencemaran alam sekitar yang teruk ini ?

Percayalah bahawa ANDA & KELUARGA KINI DALAM BAHAYA kerana kesan pencemaran alam sekitar ini juga mengakibatkan hampir semua makanan dan minuman di rumah anda turut tercemar !

ADAKAH ANDA tergamak untuk memberi minum dan juga menggunakannya untuk memasak untuk keluarga anda ?

ADAKAH ANDA tidak terasa loya dan hendak muntah apabila anda telah ketahui punca-puncanya ?

Selepas membaca kesan dan mudarat yang dibawa oleh air yang tercemar diatas, masih sanggupkah anda memberi susu yang dibuat dari air tercemar untuk anak kecil anda !!

SANGGUPKAH anda menggunakan air yang dicemari dengan berbagai sisa bahan buangan untuk memasak bagi keluarga anda?

 

Air paip mengandungi pelbagai bahan tercemar yang membahayakan dan mampu menyebabkan penyakit kanser, jantung serta penyakit alergi dan kesan sampingannya.

 

Meminum air yang tercemar secara berterusan boleh merosakkan sel-sel dan mengakibatkan penyakit dan kesengsaraan !!

 

APA KATA ANDA !!

Kami telah memberi pendapat daripada 2 orang doktor pakar perubatan bertauliah anak Melayu orang Malaysia (Dr Noordin & Dr Muhaya) yang memberi nasihat tentang bahayanya minum air paip dan juga laporan dari laman web yang anda telah baca seperti di atas.  

Air Paip bermaksud air yang anda minum dari punca paip air yang belum ditapis dengan menggunakan penapis air.. Jadi jika anda minum air paip maka KLORIN dalam air itu masih ada dan ia tidak boleh dihapuskan dengan hanya memasak air.

Bagaimana dengan AIR yang TERCEMAR pula !!

Apakah perasaan anda selepas membaca laporan yang kami bentangkan?

Cuba anda bayangkan kalau ikan pun boleh mati dalam air paip berklorin,  apatah lagi kita yang meminumnya sehari-harian..

Kes simple, macam orang yang merokok pun anda tidak tahan berdekatan dengan mereka kerana asap rokok yang menyebabkan anda sesak nafas dibuatnya..

 

Adakah anda masih berfikir yang anda tidak perlu memasang satu sistem penapis air di rumah anda?

 

 

JADI MAHUKAH KAMI
TUNJUKKAN 
KEPADA
ANDA JALAN
PENYELESAIAN

UNTUK MENGATASI
8 MASALAH DI ATAS?

Sila KLIK gambar di bawah untuk kami bantu anda !!

rxwater&nobausign

 

 

cats

Zul-SSM(Kawasan Kuala Lumpur & Berdekatan)

BELILAH PRODUK