PERBEZAAN PENAPIS AIR YANG ADA DALAM PASARAN

Ramai yang bertanyakan kepada kami “Apakah Perbezaan Yang Ketara Antara Penapis Air Rx-Water Dengan Kangen Water & RO Water” kerana ini adalah jenama-jenama Penapis Air yang TERKENAL dalam pasaran tempatan pada masa sekarang.

Disini kami akan beri kepada beberapa bahagian seperti:

  1. pH Water & Kandungan Mineral Dalam Air
  2. Kegunaan Air
  3. Kelebihan – Untuk Rawatan
  4. Penerimaan Anugerah
  5. Pengiktirafan Dalam Negara
  6. Halal – Dari Sudut Agama Islam
  7. Lain-Lain Hal
  8. Kos Servis/Maintenance
  9. Harga
  10. Projek Terkini 2016

agar anda dapat membuat penilaian tentang sesuatu penapis air itu sebelum membuat keputusan untuk memasang satu dirumah anda!!

 

1. pH WATER, Buatan Negara Mana & Kandungan Mineral Dalam Airnya

PERBEZAAN SISTEM-no1-2
G2

 

2. Kegunaan Air – Minum, Mencuci, Membersih, Memasak, Rawatan DLL

PERBEZAAN SISTEM-no3

5 Kelebihan_Manfaat_Rx-Water Ozon

G3i

 

3. Kelebihan Untuk Rawatan

PERBEZAAN SISTEM-no4

 

jenisair

G5-crop

G6

Sila Klik Gambar Bawah
Untuk Melihat

TESTIMONI HEBAT 
PENGGUNA RX-WATER !!

 

 

4. Penerimaan Anugerah

PERBEZAAN SISTEM-no5

G7

G7i

 

5. Pengiktirafan Dalam Negara

PERBEZAAN SISTEM-no6

G8

 

 

6.  Halal – Dari Sudut Agama Islam

PERBEZAAN SISTEM-no9

G9

 

ADAKAH KATRIJ PENAPIS AIR ANDA SUCI?

Berhati-hati Bahan Seramik Dalam Alat Penapis Air Dari Tulang Haiwan

Ramai para pengguna Islam tidak menyedari tentang fakta bahan Seramik yang banyak digunakan di dalam kebanyakan alat sistem penapis air yang terdapat di pasaran. Bahan Seramik ini biasanya terdapat pada bahagian pertama mana-mana sistem penapis air. Ia berfungsi untuk menyaring bahan lumpur, lumut, microorganisma dan bahan-bahan cemar yang besar sebelum melalui proses penyaringan berikutnya.

Akan tetapi satu hakikat yang perlu disedari oleh kesemua pengguna Islam ialah banyak bahan Seramik yang ada di pasaran diperbuat dari bahan ‘Tulang Haiwan’ yang dihancurkan, diproses secara mampatan serta dibentuk seperti tiub untuk dipasang pada kartrij sistem penapis air.

 

Fakta kedua yang lebih menakutkan ialah ada juga bahan ini diperbuat dari tulang Khinzir. Teknologi ini sama seperti teknologi membuat bahan porceline, bahan industri yang menggunakan Seramik, Ceramic Ball, Ceramic Disc dll yang banyak digunakan sebagai bahan di dalam alat penapis air di pasaran termasuklah yang mempunyai standard antarabangsa.

 

Yang paling popular dan paling  meluas penggunaanya ialah dari bahan ‘Bone-China’ yang bermutu tinggi, tahan lama serta ‘cost effective’.’Bone-Cina’ atau ‘Fine Bone-China’ begitu popular dan cukup meluas penggunaannya di dalam industri  ini.Bukan sahaja bahan Seramik, malah bahan lain di dalam alat penapis air seperti penapis Karbon  tertentu juga ada yang menggunakan  bahan yang dibuat dari  tulang haiwan. Ia dipanggil ‘Bone-Char’ (proses pembakaran serbuk tulang haiwan yang kemudiannya dimampatkan). Ia diproses dari ‘cattle bones’ atau tulang2 haiwan ternakan dan begitu banyak supply di negara asal bahan ini serta bahan Seramik untuk Sistem penapis air ini diproses dan dibuat (China).

 

Cuba anda agak, tulang haiwan ternakan apa yang paling banyak di sana? Oleh itu, bagi pengguna Islam haruslah berhati-hati. Bukan sahaja bahan Seramik dan Bone Char digunakan secara meluas untuk alat penapis air, malah ‘refine sugar atau gula halus, bahan pemutih gigi, bahan menampal gigi, pinggan mangkuk, alat solek, dakwat, pewarna/dakwat alat  printer dan bermacam lagi.

 

Ramai juru jual sistem-sistem penapis air pun tidak tahu tentang fakta iniDr. Noordin menyedari dan menginsafi perkara ini dan memberikan alternatif kepada para pengguna Islam untuk memilih sistem penapis air inovasi beliau, Rx-Water yang beliau reka sendiri dengan menggunakan bahan Seramik yang diperbuat dari Batu bermutu tinggi serta bahan-bahan katrij yang Suci. Ia lebih Selamat dan Suci.

 

G9ii

G6i

jenisair

 

7. Lain-Lain Hal

PERBEZAAN SISTEM-no10

DND
pelanggan-rxwater

 

Antara Pelanggan Kami Yang Berpuashati Dengan
Pemasangan Penapis Air Rx-Water di Rumah Mereka

testimoni-all9
pelanggan-rxwater-farid

 

8. Kos Servis/Maintenance

PERBEZAAN SISTEM-no11

G11

 

Adalah lebih murah jika produk itu diperbuat di Malaysia & mendapat “After Sales Service” di seluruh negara.

Penapis Air Rx-Water adalah produk D.I.Y. (Do-It-Yourself) dan anda tidak perlu menunggu untuk buat appointment dengan pihak syarikat untuk servis penapis air anda kerana anda boleh lakukannya sendiri iaitu dengan hanya mencuci katrij No 1. Untuk katrij No 2, 3 & 4 adalah “Pakai & Buang” dan anda pun boleh menukarnya sendiri kerana untuk menukarkan katrij tersebut hanyalah dengan Pusing ke KANAN untuk “BUKA” & Pusing ke KIRI untuk “TUTUP”.

Mudah Bukan !!

Saksikan Video Ini…

 

 

katrij rxwater

 

9. Harga

PERBEZAAN SISTEM-no7

Dari segi harga, Penapis Air Rx-Water adalah sebanding dengan harga penapis air dari jenama yang sudah terkenal yang ada dalam pasaran. Malah harga Penapis Air Rx-Water masih dikira murah berbanding dengan jenama-jenama yang lain kerana ia diperbuat dalam negara Malaysia sendiri.

Bukan itu saja, dengan harga yang mampu milik, anda mendapat KELEBIHAN yang tidak ada pada jenama penapis air yang lain (melainkan Kangen Water tetapi lebih MAHAL dan tidak mampu dimiliki oleh kebanyakkan daripada kita yang mempunyai anak yang ramai dengan pendapatan yang sederhana).

Maka, pilihan yang terbaik adalah Penapis Air Rx-Water atas beberapa faktor yang telah kita bincangkan seperti di atas terutamanya:

i. Kandungan mineral dalam air tersebut yang bukan saja untuk diminum tetapi boleh juga digunakan untuk membantu merawat penyakit yang dihidapi sipesakit kerana 70% daripada sel tubuh badan kita mengandungi air. Masalahnya AIR APA YANG ANDA MINUM?

rxwater pilihan isteri


ii. Kegunaan air tersebut untuk Mencuci, Membasuh & Membersih makanan bahan mentah yang anda beli dipasar yang kebanyakkannya telah tercemar sebelum ia tiba kepada anda sebagai pembeli. Adalah bahaya & ruginya jika penapis air anda hanya dapat memberi anda air bersih untuk diminum sahaja tetapi tidak dapat digunakan untuk mencuci & membasuh makanan bahan mentah anda yang tercemar kerana kuman/bakteria/bahan pengawet/racun serangga sememangnya tidak boleh dihilangkan dengan air paip yang berklorin malah KLORIN sendiri adalah bahan kimia yang amat bahaya.

dapatkan skrng

iii. Pencapaian/Anugerah yang diterima dari dalam mahupun luar negara menunjukkan “QUALITY” penapis air tersebut

iv. Halal dari sudut agama Islam kerana dikhuatiri terdapat syarikat pembuat penapis air yang tidak jujur & mengambil mudah untuk memasarkan apa-apa saja produk kilang mereka tanpa peka di atas masalah umat Islam hari ini yang. Kita risau juga dengan produk-produk yang banyak di buat di luar negara dan dibawa masuk ke Malaysia kerana dari segi halal haramnya kita tidak dapat pastikan.

Banyak kes dimana produk makanan diragui kesucian & kehalalannya walaupun terdapat “COP HALAL” dipakaging produk-produk yang di impot.

v. Biodata Pencipta produk tersebut yang menciptanya dengan NIAT untuk MEMBANTU mereka yang sakit kerana beliau sendiri mengalami sakit kronik iaitu KANSER DARAH TAHAP 4 dan terbukti produk Penapis Air Rx-Waternya berjaya dapat membantu merawat dan memulih kesihatan dirinya dan juga mereka yang bermasalah dengan penyakit KRONIK

vi. Kos Penyelenggaraannya (Servis & Maintenance) yang murah untuk masa jangka panjang & ketahanan produk itu dapat diguna sampai bila-bila asalkan produk itu dijaga dan servis mengikut jadual penyelenggaraannya.

vii. Kesungguhan Prof. Dato Dr. Noordin Darus dengan membuat beribu-ribu kajian malah wang, masa & tenaga yang beliau curahkan untuk mendapat hasil yang memuaskan dengan melahirkan produk-produk kesihatan yang Pertama di Dunia seperti RxCrystal untuk Rawatan Sakit Kronik, Penapis Air Rx-Water Bamboo Qun yang Pertama di Dunia dan lain-lain lagi menjadikan beliau lebih aktif dan bersemangat untuk membuat kajian demi kajian dengan mencipta produk kesihatan & kecantikan yang menggunakan TEKNOLOGI masakini yang dapat memberi rawatan yang lebih efektif.

3

RX CRYSTAL


viii) Syarikat berdaya saing yang telah lama dibina semenjak tahun 2003 selepas Prof Dato Dr Noordin mengalami sakit kanser darah pada tahun 2001. Ini membuktikan bahawa anda tidak perlu risau untuk mendapatkan “After Sales Service” &  “Gantian Katrij” daripada pihak syarikat. Setelah 14 tahun, syarikat beliau telah berjaya memiliki bangunan sendiri setinggi 8 tingkat yang terletak di PJCC, Petaling Jaya, Selangor.

Prof Dato Dr Noordin Darus sentiasa membuat yang termampu untuk membangunkan syarikat beliau dan ini membuktikan beliau sentiasa komited untuk maju kehadapan dalam industri perubatan ini. 


10. Projek Terkini 2016 – Prof Dato Dr. Noordin Darus

PERBEZAAN SISTEM-no12

G13

launch event-biru

FB-post1

UM-25mac2016

 

Sila KLIK image di bawah untuk mengetahui
lebih lanjut 
produk TERBARU kami yang
baru dilancarkan pada bulan Ogos 2016..

 

2color-HnC-sep16i

 

 

 

black line

 

 

SILA KLIK

Order-speed2