PEMBELIAN RX-WATER: SKIM SEWA-BELI (Ansuran Bulanan)

Kini semua pembelian Rx-Water secara sewa-beli adalah menerusi pinjaman AEON Credit dimana bayaran bulanan akan dibuat menerusi potongan akaun bank.

 

NOTA: Kelulusan permohonan biasanya dalam masa 1/2 Minggu. Tetapi sekiranya anda pernah membuat sebarang pinjaman bank sebelum ini dan mempunyai rekod bayaran yang kurang baik, maka permohonan anda tadi sukar untuk mendapat kelulusan AEON.

Anda boleh print borang yang tertera di bawah ini untuk mengisi maklumat anda & juga menyediakan salinan dokumen yang diperlukan oleh pihak AEON seperti dalam borang tersebut sebelah kanan atas.


MINIMUM KELAYAKAN GAJI

Rx-Water Tanpa/Dengan Ozon  — RM2,500 Sebulan

Rx-Water Hot & Cold Dispenser — RM3,500 Sebulan

 

TERMA / SYARAT + DOKUMEN DIPERLUKAN


          BORANG PERMOHONAN
         

CARTA ALIRAN KERJA

1. Sila pastikan Pilihan Penapis Air yang anda nak bergantung kepada bajet (gaji) anda.

Anda sediakan DOKUMEN seperti berikut

i)   Salinan MyKad Depan/Belakang

ii)  Salinan Slip Gaji Terkini (1 Bulan)

iii) Salinan Penyata Bank Terkini (1 Bulan)

Kami akan menyerahkan borang permohonan anda yang telah lengkap diisi kepada HQ untuk diproses

3. HQ akan menyerah borang permohonan anda kepada AEON setelah mengesahkan dengan anda butir-butir yang anda isi dalam borang tersebut

4. Pihak AEON akan membuat sekali lagi PENGESAHAN dengan anda untuk memastikan kesahihan borang permohonan yang telah anda isi. Sekiranya 3 kali cubaan panggilan tidak dijawab oleh anda (pemohon), permohonan secara automatik ditolak.

5. Selepas mendapat kelulusan daripada pihak AEON, kami akan menguruskan pembelian tersebut dan seterusnya memasang Rx-Water di premis anda (untuk kawasan Lembah Kelang+Putrajaya+Shah Alam+Kelang sahaja). Anda diminta untuk menjelaskan bayaran ANSURAN BULAN PERTAMA semasa kami datang memasang ke premis anda.


UNTUK PELANGGAN KAMI DI LUAR LEMBAH KELANG

Untuk mereka yang tinggal di luar Kuala Lumpur, kami boleh menolong anda untuk mendapatkan pinjaman melalui AEON dengan syarat apabila permohonan anda diluluskan oleh pihak AEON & apabila Penapis Air Rx-Water anda dikeluarkan, anda hendaklah

1) Menandatangani MEMO penerimaan/penghantaran terlebih dahulu

2) Menandatangani KAD WARANTI yang dikeluarkan

3) Menandatangani SURAT PERJANJIAN AEON 

4) Membayar ANSURAN Bulan Pertama seperti jadual di atas bergantung pada pakej yang anda mohon

Kami akan poskan No 1, 2 & 3 seperti diatas dan anda diminta isikan maklumat-maklumat yang diperlukan, menandatangani surat perjanjian tersebut serta membuat bayaran ansuran bulan pertama terlebih dahulu ke Akaun HQ kami di Maybank. Setelah No 1-4 selesai daripada pihak anda, sila kembalikan kepada kami. Setelah kami menerimanya, barulah penghantaran Produk Penapis Air Rx-Water @ With RxOzone dikurierkan kepada anda samada melalui..

CITY LINK EXPRESS

NATIONWIDE EXPRESS COURIER SERVICES BERHAD

Anda akan menerima tempahan anda dalam masa 2/3 hari bekerja.

 

CARA PEMASANGAN UNIT RX-WATER ANDA

Pemasangan unit penapis air Rx-Water anda samada Ozon atau tanpa Ozon adalah sangat-sangat MUDAH seperti mudahnya ABC kerana ia adalah PRODUK D.I.Y. ie. DO-IT-YOURSELF atau dalam Bahasa Melayunya SIAP PASANG SENDIRI. Ia adalah:

MUDAH PASANG
MUDAH ALIH
&
MUDAH SERVIS

Untuk pembeli-pembeli kami, saksikan video cara PEMASANGAN (kurang daripada 5 minit) & PENYELENGGARAAN (SERVIS) Penapis Air Rx-Water ini yang AMAT MUDAH dalam pasaran penapis air di Malaysia kerana ia adalah produk DO-IT-YOURSELF (D.I.Y)/SIAP PASANG & SERVIS SENDIRI!

 

 

 
Untuk Hot & Cold Dispenser, pekerja HQ kami akan datang memasangnya di rumah anda pada waktu hari bekerja Sahaja. Sila whatsapp gambar dapur/pejabat anda dimana Dispenser itu hendak dipasangkan supaya memudahkan kerja kami.

Untuk bayaran ansuran bulanan yang seterusnya, ia akan dibuat terus menerusi potongan akaun bank dimana gaji anda dikreditkan (Bank Standing Instruction).

Untuk maklumat lanjut, sila berhubung dengan kami ditalian 010-8102727.

Kami sedia membantu anda.